De dietist: de personal coach van jouw dieet

diététicienne-diëtiste-dietist

Bij Medi-Market geven onze erkende professionals je graag advies over alles wat met gezondheid te maken heeft. Daarnaast kan je een dietist of diëtiste ook een persoonlijke begeleiding bij je dieet vragen.

Wil je (opnieuw) leren gezond en evenwichtig te eten? Spreek dan één van een Medi-Market dietist (of diëtiste) aan. Ze zijn jong, dynamisch en perfect op de hoogte van alle nieuwe trends op het vlak van voeding en voedingsleer. Ze werden ook allemaal erkend door de FOD Volksgezondheid.

Deze erkenning garandeert kwalitatief advies van een personal coach en zorgt ervoor dat je door de ziekenkas wordt terugbetaald.

Advies voor de korte, middellange en lange termijn

Eenzijdige en te strikte diëten? Dat is verleden tijd! Tegenwoordig houden onze diëtisten rekening met waar jij zin in hebt. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat aan je voedingsbehoeften wordt voldaan. Je krijgt een persoonlijke begeleiding op korte, middellange of lange termijn.

Eerste raadpleging met jouw dietist

Die duurt 45 minuten! Het doel: ervoor zorgen dat de diëtiste (die gebonden is aan het beroepsgeheim) je dieetplan op een kwalitatieve manier kan opstellen.

Daarvoor heeft ze heel wat informatie nodig over je gewicht, je verwachtingen, je medische geschiedenis, eventuele allergieën, voedingsintoleranties, enz.

Lichaamsbouw

Daarnaast verzamelt de diëtiste ook informatie over je lichaamsbouw. Hiervoor gebruikt ze een medisch gevalideerd toestel, de Biody Xpert, waarmee ze naar je vetmassa, spiermassa, botmassa en vochtpercentage kijkt.

Die analyse is essentieel om een betrouwbare voedingsdiagnose te kunnen opstellen, exacte objectieven te bepalen en een efficiënt plan op te maken.

Een plan op maat

Ten slotte zijn de kwantitatieve en kwalitatieve aspecten van je voeding aan de beurt. Hiervoor vul je een gedetailleerde voedingsenquête in.

Verschillende ‘details’ komen aan bod zoals hoe vaak je uit eten gaat bijvoorbeeld. Op basis van die gegevens stelt de diëtiste een gepersonaliseerd dieetplan op en geeft ze voedingstips die passen bij je levensstijl en bij wat je graag eet.

 

Meer info? Een afspraak maken? Neem contact op met één van onze diëtisten in de dichtstbijzijnde Medi-Market of op medi-market.be