Zon: 4 stappen voor de perfecte bescherming

zon_soleil

De ultraviolette zonnestralen kunnen echter schade aanrichten. Een aangepaste bescherming is daarom ook geen overbodige luxe. Volg ons 4-stappenplan en geniet met volle teugen van de zon!

Eindelijk zomer … Zonovergoten dagen zijn niet alleen goed voor je moraal. Je lichaam haalt ook het tekort aan vitamine D weer in. 4 tips om je huid te beschermen tegen de zon?

Stap 1: Bescherm je huid

Hoe bescherm je je huid voor je vertrekt naar de zon? Start 15 tot 30 dagen voor je vertrek met een kuur van voedingssupplementen. Selenium, magnesium, betacaroteen, vitamines A, C en zeker ook vitamine E helpen dus om je huid voor te bereiden op de zon.

Start op tijd, zo ben je beschermd tegen vrije radicalen en is je huid gevoed, waardoor ze minder snel zal uitdrogen. Bovendien zal een huid die goed voorbereid is makkelijker bruinen en langer de kleur behouden.

2: Bruinen op een slimme manier!

Bepaal je huidtype en pas de uren blootstelling aan UV-stralen hierop aan. Vermijd in ieder geval zonnebaden tussen 12 en 16 uur.

Draag ook een zonnehoed met een brede rand, en een zonnebril met sterke filter. Zo blijft de tere huid van je gezicht, hals en ook je ogen goed beschermd.

#3: Breng overal zonnebescherming aan

Op je lichaam gebruik je best een zonnemelk, -gel, -olie of –spray die zich gemakkelijk over grotere oppervlaktes laat uitsmeren. Voor de tere huid van je gelaat en je décolleté neem je best een crème of gel-crème met hogere UV-factor.

Denk aan een stick met UV-filter voor je lippen. En vergeet ook je haar niet: gebruik een aangepaste droge olie met een hogere beschermingsfactor tegen de zon.

Laatste stap: hydrateer je huid na het zonnen

Start met de huid te kalmeren door wat thermaalwater te verstuiven. Breng daarna een hydraterende aftersun melk aan. Deze bevatten meestal ook antioxidanten die vrije radicalen bestrijden én ze stimuleren de aanmaak van collageen waardoor de huid zijn elasticiteit behoudt ondanks de UV-stralen.

 

Heb je hul of advies nodig voor je op vakantie vertrekt? Spring binnen in een Medi-Market winkel in je buurt, wij helpen je graag verder. Prettige vakantie!