Verzorg de verkoudheid van je kleintjes

Baby’s met een verstopte neus zijn maar moeilijk te troosten … Gelukkig bestaan er enkele producten die de luchtwegen op een zachte manier weer vrij kunnen maken.

Een verstopte of lopende neus, koorts, hoofdpijn … Soms lijkt het wel alsof je baby al verkouden is vanaf het moment dat hij in de crèche binnenkomt. Omdat de symptomen bovendien meestal aan een virus te wijten zijn, bieden antibiotica geen oplossing. Gedurende ongeveer een week kan je alleen maar proberen om de symptomen te verlichten. De klassieke pijnstillers (zoals paracetamol) zijn dan je enige wapen. Om de luchtwegen weer vrij te maken, is het ook aangeraden om drie à vier keer per dag de neus van je baby te spoelen met een fysiologisch serum, neusspray of een neuspeertje.

Verzachtende balsem

Vanaf 1 maand kan je ook de Kalip’tus balsem gebruiken. Deze zachte formule, die je makkelijk kunt aanbrengen, werd verrijkt met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën van eucalyptus radiata, grove den en ravintsara, gekend voor hun positieve effecten op de luchtwegen. Je verspreidt de niet-vette formule makkelijk over de borst en/of de rug van je baby, om hen weer vrij te laten ademen. De aangename geur zorgt ervoor dat je kind op natuurlijke wijze kalmeert.

Drie-in-een lotion

Er is nog een andere oplossing: de Kalip’tus lotion. Die maakt de luchtwegen vrij en reinigt de lucht in de kamer. Hij kan rechtstreeks op de huid gebruikt worden vanaf 3 jaar of door middel van inhalatie vanaf 1 jaar: doe simpelweg een klein scheutje op een zakdoek, sjaal, een kussen, aan het voeteneinde van het matras of in een kom met warm water en laat de synergie van de essentiële oliën z’n werk doen.

Een derde optie is om de lotion te verstuiven met behulp van de Kalip’tus Little Dreamer Verstuiver. Dat apparaat werd uitgerust met een ultrasoon diffusiesysteem, zodat de essentiële oliën in alle zachtheid verspreid kunnen worden. De waternevel zorgt bovendien voor meer luchtvochtigheid, wat van nature de functie van de neusslijmvliezen beschermt en de luchtwegen openhoudt. Dankzij de ledlampjes die op een rustig tempo van kleur veranderen, is het ook nog eens een extra gezellige toevoeging in de kamer én helpt het je kleintje om sneller in te slapen. De Kalip’tus lotion doet de rest en verzacht snel de luchtwegen, zodat het hele gezin weer vrij kan ademen.