Vertrek je naar de zon? Geniet optimaal dankzij aangepaste bescherming!

Heerlijk relaxen in de zon, dat is echt vakantie. Je huid is echter heel kwetsbaar en verdient extra bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Neem je voorzorgen zodat je met volle teugen kan genieten!

Voor klein en groot: zorg voor aangepaste bescherming tegen UV-stralen!

Heb je een kindje jonger dan 3 jaar? Probeer rechtstreekse blootstelling aan zonnestralen te vermijden. Voor de iets grotere kinderen zijn kleding (een t-shirt en shortje) en een zonnehoedje de eerste bescherming, zelfs om in het water te spelen. Ook kinderen hebben een zonnebril nodig die de UV-stralen filtert, en uiteraard een goeie zonnemelk met factor 50+. Breng een half uurtje op voorhand de crème of melk royaal op alle blootgestelde huid aan, en herhaal regelmatig. Vergeet niet om na elke plonsbeurt onmiddellijk opnieuw in te smeren, ook al zit er niet veel tijd tussen.

Hoe kies je het beste zonneproduct? 

Het fototype (van 1 tot 5) bepaalt hoe je huid reageert op de zon. Fototypes 1 en 2 hebben een lichte huid die hoge bescherming nodig heeft. SPF 50+ is geen overdreven luxe! Fototype 3 is een licht getinte huid die bruin wordt maar ook verbrandt als je niet oplet. SPF 30 tot 50 is in deze gevallen de beste optie. Fototype 4 heeft een donkere huid die gemakkelijk bruint. SPF 15, 20, 25 of 30 volstaan. Ten slotte is er fototype 5, wat overeenkomt met donkere huid, haren en ogen. Meer dan SPF 6 of 10 is hier niet nodig.

Zonne-allergie?

Verschijnen er kleine rode vlekjes op je lichaam nadat je in de zon bent geweest? Een lichte allergische reactie is niets om je zorgen over te maken, meestal verdwijnen de rode vlekjes als je uit de zon blijft. Wordt het erger en verdwijnt de uitslag niet, ga dan naar een dermatoloog voor een corticoïde-behandeling.

Vichy Idéal Soleil Anti-Zand Spray voor kinderen SPF 50+

Deze zonnemelk met hoge factor beschermt efficiënt tegen UVA/UVB-stralen op de tere huid van kinderen. De spray is goed zichtbaar tijdens het aanbrengen zodat je nergens een stukje vergeet te beschermen. En hét grote voordeel van deze spray: de hydraterende textuur voelt zacht en comfortabel, en voorkomt dat zand inkleeft en jeukt.

Vichy Idéal Soleil Ultrasmeltende melkgel voor gebruik op vochtige of droge huid SPF50

Deze melkgel is één van de vele zonneproducten van Vichy die speciaal ontwikkeld zijn om optimaal van je vakantie te kunnen genieten. Ben je actief en hou je van zwemmen, sporten, wandelen … Deze bescherming blijft ook op de vochtige huid doorwerken, ze lost niet op!