Vermoeid? Geef je energie een boost!

Examens, lange werkverplaatsingen, fancy feestjes of spontane barbecues … juni is vaak een overvolle maand. Het resultaat? We voelen ons vaak futloos en moe. Wij vertellen je hoe je je vitaliteit opnieuw een boost kunt geven!

Waak over je slaap

Om goed in vorm te zijn, moet je ook goed rusten! Dat klinkt logisch, maar het is niet altijd zo makkelijk wanneer je ook wilt genieten van lange, feestelijke zomeravonden. Probeer toch zoveel mogelijk op hetzelfde uur te gaan slapen en op te staan. En ja, ook in het weekend! Probeer zo’n 7 tot 9 uur per nacht te slapen.

Bereid je voor op de nacht

Vermijd cafeïne, nicotine en alcohol voor je gaat slapen en eet ‘s avonds wat lichter om te vermijden dat je lichaam nog energie moet verspillen aan je spijsvertering. Probeer ook je fysieke activiteiten zoveel mogelijk de beperken, want dat zorgt voor een hogere lichaamstemperatuur, die dan weer je brein in de war kan brengen. Kies liever voor ademhalings-, stretch- of meditatieoefeningen. En zet 1 uur voor je gaat slapen je schermen uit!

Een stevig ontbijt

Na een deugddoende nacht, laad je je batterijen weer op met een stevig ontbijt, liefst eentje dat rijk is aan proteïnen. Eet ook een stuk fruit, zodat je meteen al genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Heb je ‘s ochtends niet meteen honger? Eet dan alvast een stukje pure chocolade, want dat is rijk aan magnesium.

Licht in overvloed

Open ‘s ochtends meteen de gordijnen zodat je kunt genieten van het natuurlijk licht, waardoor je lichaam vitamine D kan synthetiseren. Probeer gedurende de dag minstens 10 minuten buiten te zijn, ook op overtrokken dagen. Zo zorg je er niet alleen voor dat je brein voldoende zuurstof krijgt, maar het natuurlijk licht geeft ook je energie een boost.

Powernap

Doe een siësta! Jawel, het is bewezen dat een dutje van 20 minuten je meer energie geeft en ervoor zorgt dat je je beter kunt concentreren.

Extra duwtje in de rug

Ook voedingssupplementen zoals Vitafytea More Energy, een extra krachtig tonicum, verrijkt met vitaminen, mineralen en antioxidanten, helpen je om je energieniveau aan te vullen, energiereserves aan te leggen1 en dragen bij aan je cognitieve prestaties2. Ideaal om het meeste uit je mentale en fysieke energie te halen3, je lichaam te helpen om zich aan te passen aan stresserende situaties2 en vermoeidheid te verminderen4.

 

1 Vitamine B1, B2, B3, B6 en biotine.

2 Eleutherococcus

3 Eleutherococcus & Turnera

Vitamine B2, B3, B5, B6 en foliumzuur.