Hoe bestrijd je volwassenenacne?

homme-masque-acne-points-noirs

Zwarte of witte puntjes, rode bultjes en andere onzuiverheden… Acne komt niet enkel bij adolescenten voor, ook heel wat volwassenen hebben er last van. Vooral na de zomer kent acne vaak een hevige opstoot. Maar geen paniek! Er bestaan een aantal goede gewoonten die wonderen doen voor je huid.

Tip nr. 1: een goede verzorging, elke dag

Een mooie huid vereist een dagelijks ritueel.

  • Reinig je huid ‘s ochtends en ‘s avonds.
  • Breng een hydraterende crème aan, want een acnegevoelige huid heeft vaak ‘dorst’ en compenseert dit door meer talg aan te maken.
  • Breng een speciale verzorging aan om oneffenheden weg te werken.

Gebruik enkel producten die aan jouw huidtype zijn aangepast, die niet-comedogeen zijn en je huid niet uitdrogen.

Tip nr. 2: een masker tegen volwassenenacne

Gebruik een keer per week een zachte peeling en/of een masker van groene of witte klei met samentrekkende, ontstekingswerende en exfoliërende eigenschappen. De klei dringt diep door in de poriën en verwijdert zwarte puntjes.

Tip nr. 3: een maandelijks stoombad

Doordat stoom de poriën openzet, kan je zwarte puntjes makkelijker verwijderen. Bovendien vinden bacteriën en overtollig talg, die verantwoordelijk zijn voor puistjes, door het zweten makkelijker hun weg naar buiten.

Hoe maak je een stoombad?

  1. Breng 1 liter water aan de kook. Voeg tijm, salie of enkele druppels essentiële olie toe. Rozemarijn en eucalyptus helpen bij een vette huid, tea tree of citroen bij een acnegevoelige huid.
  2. Houd je gezicht gedurende een tiental minuten boven de stoom en bedek je hoofd met een handdoek.
  3. Zodra de poriën openstaan, kan je makkelijk de zwarte puntjes verwijderen door ze uit te drukken met een papieren zakdoekje. Raak ze vooral niet aan met je blote vingers!

Tip nr. 4: let op je voeding

Eet minder suiker en melkproducten. Geef de voorkeur aan voeding die rijk is aan omega 3: vette vis, noten, koolzaadolie enz.

Sommige voedingssupplementen helpen ook om de huid mooier te maken.