Een aangename & stralende zwangerschap

femme-enceinte-hydrate-ventre-creme

Bij een zwangerschap krijgt je lichaam, en soms ook je geest, het zwaar te verduren. Jezelf verwennen en verzorgen is dan ook geen overbodige luxe. Wij geven je 6 beautytips om je zwangerschap zo goed mogelijk door te komen.

Een goede bh

Als er één periode in je leven is waarin je een goede bh nodig hebt, dan is het wel tijdens je zwangerschap. 2 sleutelwoorden: steun en comfort. Een goede bh laat geen afdruk achter. Draag ‘s nachts een bh zonder beugel. Kies voor een exemplaar in elastische microvezel of met een katoenen voering.

Voorkom striemen

Je huid goed hydrateren is de enige manier om striemen te voorkomen.

  • Breng 2 keer per dag een bodylotion of olie (zachte amandelolie) aan. Besteed hierbij extra aandacht aan je buik, billen, heupen en borsten.
  • Gebruik een keer per week een zachte peeling.

Drink voldoende voor een stralende zwangerschap

Je lichaam heeft meer dan ooit nood aan voldoende vocht. Drink minstens 1,5 liter water per dag. Water uit de kraan volstaat prima. Drink je liever flessenwater? Kies dan voor water dat rijk is aan calcium en magnesium en arm aan natrium.

Lichte benen

Voorkom zware benen door ze omhoog te leggen zodra je gaat zitten. Je kan hier bijvoorbeeld een krukje voor gebruiken. Leg een kussen op je matras ter hoogte van je voeten. Steunkousen of een verfrissende spray kunnen ook verlichting bieden.

Een goede slaaphouding

Aan het einde van de zwangerschap wordt er over het algemeen aangeraden om op je linkerzijde te slapen. Deze houding zorgt namelijk voor een betere bloedsomloop.

Wacht niet tot na de geboorte voor de aanschaf van een borstvoedingskussen. Het kan je helpen een comfortabele slaaphouding te vinden.

Vul tekorten aan

Tijdens de zwangerschap kan je bepaalde voedingssupplementen nemen om tekorten aan ijzer en foliumzuur (vitamine B9) aan te vullen. Je vindt deze voedingsstoffen ook in rood vlees, pure chocolade, cashewnoten, hazelnoten, groene groenten enz.

 

Vraag steeds raad aan je arts voordat je een voedingssupplement inneemt.