Maak je huid mooier van binnenuit

jeune-femme-bonne-mine-belle-peau

Voor een mooie huid volstaan crèmes en andere verzorgingsproducten niet. Je moet er ook een gezonde levensstijl op nahouden, zowel op fysiek als op mentaal vlak. Hier zijn 4 tips voor een langdurig mooie huid en een gezonde uitstraling!

Tip nr. 1: Slaap!

Goed en voldoende slapen is dé succesfactor om er goed en ontspannen uit te zien. De behoefte aan slaap varieert echter van mens tot mens. De ene heeft 9 uur slaap nodig, terwijl de andere al genoeg heeft aan 6 uur. Het is belangrijk om je behoefte te respecteren, ongeacht wat die is. Je huid zal je dankbaar zijn!

Tip nr. 2: Blijf zen voor een mooie huid

Stress is een natuurlijke en noodzakelijke reactie op een situatie die mogelijk gevaarlijk is. Wanneer stress echter chronisch wordt, is dit schadelijk voor ons organisme. Dit geldt ook voor de huid. Stress laat verschillende gezichtsspieren verkrampen, en maakt zo rimpels dieper. Dit zou ook puistjes in de hand werken. Kortom, stress onder controle leren houden komt je huid ten goede! Zorg dus voor dagelijkse ontspanning.

Tip nr. 3: Drink!

Het is goed om dagelijks een hydraterende crème te smeren. Jezelf van binnenuit hydrateren, is nog beter! Drink minstens 1,5 liter water per dag of meer indien je veel zweet en beweegt. Denk ook aan thee en andere infusies. In dit koude seizoen vang je met deze warme dranken twee vliegen in een klap: ze hydrateren en verwarmen je van binnenuit!

Tip nr. 4: Zet in op schoonheidssupplementen

  • Sommige voedingssupplementen helpen de huid mooi te houden.
  • Biergist zorgt voor glans.
  • Zink bevat dan weer ontstekingswerende en helende eigenschappen. Ideaal bij acne!
  • Bètacaroteen en koper zorgen voor een mooie uitstraling.
  • Hyaluronzuur, vitamine C, selenium en collageen versterken de rijpere huid.
  • Teunisbloem- en bernagieolie voorkomen uitdroging, wat vaak voorkomt na de zomer.

 

Kies een voedingssupplement dat is afgestemd op jouw behoeften.