Pijnbestrijding bij artrose

Artrose komt veel voor, maar is daarom niet minder slopend. Toch zijn er bepaalde handelingen en producten die je kunnen helpen om je oude beweeglijkheid terug te vinden … en daarmee ook je vrijheid!

Pijn, stijve gewrichten, zwellingen, moeite om te bewegen … wie aan artrose lijdt, ondervindt daar heel wat last van in het dagelijkse leven. Deze veelvoorkomende ziekte tast in de eerste plaats de gewrichten van de knieën, heupen, de wervelkolom, nek, vingers en zelfs de enkels aan. In feite gaat het om een progressieve vernietiging van het kraakbeen, dat als bindweefsel tussen de botten fungeert. Op lange termijn kan het voor ontstekingen van de pezen zorgen of voor kleine uitsteeksels aan de botten (osteofyten), wat het bewegen dan weer extra pijnlijk en moeilijk maakt. Artose kan verschillende oorzaken hebben: het komt opmerkelijk vaker voor op hogere leeftijd, maar ook obesitas, genetische aanleg, een afwijkende positie van een gewricht of een groot of klein herhaaldelijk trauma (door zwaar werk of sport) kan aan de basis liggen.

De pijn verlichten? Dat kan!

Hoewel het niet mogelijk is om artrose volledig te genezen, kan de pijn wel verlicht worden. Stoppen met sporten is alvast geen goed idee. Alle specialisten raden aan om regelmatig een matige vorm van beweging in te bouwen, zoals fietsen of bepaalde fitnessoefeningen. Alleen wanneer je echt pijn hebt, wordt er aangeraden om de gewrichten te laten rusten. Warmte (van een warm kompres, een bad …) kan ook helpen om de ergste pijn te verlichten en met sessies bij de kinesitherapeut kan je de aangetaste gewrichten ontlasten en de omliggende spieren sterker maken

Vind je beweeglijkheid terug

Ook de inname van specifieke voedingssupplementen, zoals Osteoplus MAX, kan je helpen om je bewegingsvrijheid terug te vinden in het geval van gewrichtsproblemen. Osteoplus MAX is een kuur samengesteld uit chondroïtine, MSM en vitamine C, die je helpt om je kraakbeen gezond te houden. *

Osteoplus MAX is het meest complete product van het Osteoplus-gamma. De drie verschillende innames per dag zorgen voor een optimale opname van de 1990 mg glucosaminesolfaat 2KCI, 1200 mg chondroïtinesulfaat en 300 mg MSM. Osteoplus MAX bevat (per 3 tabletten) ook 80 mg vitamine C, wat gelijk is aan 100% van de aanbevolen hoeveelheid. Osteoplus MAX is beschikbaar als kuur van twee of vier maanden, voor iedereen die in alle vrijheid wil kunnen blijven bewegen.

 

* Vitamine C helpt kraakbeen gezond te houden.