Een perfecte teint in 5 stappen

teint-parfait_perfecte-teint

Goede make-up sublimeert je gezicht, egaliseert je teint en verbergt kleine imperfecties, maar houdt ook stand en valt niet op. Mission impossible? Nee, hoor! Volg gewoon de stappen in de juiste volgorde en gebruik kwalitatieve producten. Daar gaan we!   

Stap 1: bereid je huid voor

Make-up blijft alleen goed zitten op een schone en gehydrateerde huid. Was eerst je gezicht en hals alvorens make-up aan te brengen. Breng vervolgens een hydraterende crème aan die geschikt is voor jouw huidtype. Droge, vette of gemengde huid: alle huidtypes moeten dagelijks gehydrateerd worden.

Stap 2: de basis voor een perfecte teint

Een make-up primer is een licht gekleurde crème die de huid glad en mat maakt. Hij is zeer geschikt voor gemengde tot vette huidtypes. Bovendien maakt hij het makkelijker om foundation aan te brengen en vast te houden.

Stap 3: make-up tegen imperfecties

Het gezicht heeft verschillende schaduwzones:

  • oogkringen,
  • oogholte,
  • nasolabiale plooi die de neusvleugels van de neus verbindt met de commissuur van de lippen,
  • kinspier,
  • littekens van acne, enz.

Om meer licht in deze zones toe te laten, breng je een antikringencorrector aan. Puistjes? Camoufleer ze met een corrigerend penseel.

Stap 4: kies de juiste foundation

Er zijn verschillende soorten foundations, die in meer of mindere mate dekkend zijn: vloeibare foundationsgetinte crèmessemi-compacte getinte crèmes, enz. Kies een kleur die past bij je natuurlijke teint.

Breng deze foundation aan over het hele gezicht en de hals, bij voorkeur met een penseel of een klein sponsje. Pas op voor het ‘gipseffect’! Aarzel niet om overtollige foundation te verwijderen met een tissue.

Stap 5: poeders

Een blush zorgt ervoor dat je er goed uitziet en maakt het ‘modelleren’ van het gezicht mogelijk. Het losse poeder egaliseert het geheel en maakt het mat. Het wordt aangebracht over het hele gezicht en de hals.

Breng deze poeders met mondjesmaat aan! Tip om overtollig poeder te verwijderen: blaas op het gepoederde penseel voordat je het aanbrengt op het gezicht.

In onze online parafarmacie vind je alle producten voor een perfecte teint!