De perfecte reisapotheek: 4 aandachtspunten

trousse-a-pharmacie_reisapotheek

Een reisapotheek is een must in elke koffer, ongeacht de bestemming. Maar wat moet er zeker mee op reis? Met deze checklist staat jouw reisapotheek garant voor een vakantie zonder zorgen!

Een pasklare reisapotheek bestaat niet. De inhoud hangt namelijk af van je bestemming en het aantal personen dat meereist. Toch zijn enkele preventieve middeltjes of behandelingen voor courante kwaaltjes onmisbaar in je reisapotheek.

Wat moet je zeker meenemen op reis? Je hoeft uiteraard niet je hele medicijnkast mee te zeulen. Houd gewoon rekening met de volgende 4 aandachtspunten.

1. De huid beschermen en herstellen

Voorzie zonnecrème met een voldoende hoge beschermingsfactor, aftersun en een lipbalsem die bescherming biedt tegen de zon.

Denk ook aan pleisters, een ontsmettingsmiddel in sprayvorm en zalf met arnica om wondjes, brandwonden, blaren en sneetjes te verzorgen.

2. Pijn bestrijden

Hoofdpijn, koorts en spierpijn kunnen je vakantie behoorlijk in de war sturen. Vergeet dus niet om pijnstillers en een ontstekingsremmend middel mee te nemen.

Om spier- en gewrichtspijn te bestrijden, stop je best ook een specifieke gel in je reisapotheek. Zelfverwarmende kompressen kunnen ook erg handig zijn.

3. Buikpijn vermijden

Reisziekte en turista … Een iets te grote portie of overmatig gekruid voedsel … Je maag krijgt het doorgaans hard te verduren op reis! Denk er dus aan om iets mee te nemen tegen reisziekte, maar vergeet ook middeltjes tegen diarree of constipatie niet.

4. Insectenbeten voorkomen en verzachten

Naargelang je bestemming kan een insectwerend middel handig zijn. Armbandjes tegen de muggen zijn dan weer erg praktisch voor kinderen.
Een koelende gel verzacht de jeuk na een insectenbeet. En wie wel van een wandeling door de natuur houdt, neemt ook best een pincet mee om teken te verwijderen, net als een antiteekmiddel.