Overschakeling van borstvoeding naar flesvoeding: een belangrijke stap voor u en uw baby

Borstvoeding is een van de mooiste wonderen van de natuur. Het bevat alle voedingsstoffen die uw baby nodig heeft om zich goed te ontwikkelen en te groeien. De WereldGezondheidsOrganisatie beveelt eveneens borstvoeding aan tijdens de eerste 6 maanden na de geboorte. Als dit niet mogelijk is, kunt u voor een aangepaste flesvoeding kiezen.

Raadpleeg uw kinderarts, verloskundige, K&G verpleegkundige of uw apotheker, indien u wilt overstappen van borst naar flesvoeding. Deze overschakeling is een belangrijke stap voor zowel uw baby als uzelf: uw kleintje zal moeten wennen aan een nieuw ritueel en een nieuwe smaak, terwijl uw lichaam zich ook zal aanpassen. Nutricia ondersteunt u ook tijdens deze belangrijke periode.

Een stapsgewijze overgang

Om u te helpen, is het aangeraden om stapsgewijs tewerk gaan, om zo uw baby niet te overhaasten. Aarzel niet om u hierbij te laten begeleiden door uw kinderarts of verloskundige, of praat hierover met uw apotheker.

Wanneer uw baby in de beginfase de flesvoeding weigert, vindt u hierna enkele tips die u kunnen helpen:

  • Doe wat borstvoeding op de speen om uw baby vertrouwd te maken met nieuwigheden.
  • Meng borstvoeding met flesvoeding om uw baby te laten wennen aan de nieuwe smaak.
  • Geef de flesvoeding in een andere ruimte dan deze gebruikt voor het geven van borstvoeding.
  • Betrek de papa bij het geven van de flesvoeding om uw baby te helpen gewennen aan een nieuwe routine.

De keuze van een aangepaste flesvoeding is belangrijk. Daarvoor kunt u vertrouwen op de innovatie Nutrilon® Profutura. Nutricia heeft de Nutrilon® Profutura opvolgmelk speciaal ontwikkeld voor de overgang of als aanvulling van borstvoeding:

  • Bevat melkvetten, een unieke gepatenteerde mix van GOS/FOS-vezels en vitamine A, C en D die bijdragen aan de normale werking van het immuunsysteem en uw baby een stevige basis voor de toekomst bezorgen.
  • In een innovatieve verpakking, speciaal ontwikkeld door en voor ouders voor meer gebruiksgemak!

Aarzel niet om er met uw apotheker over te spreken!

De Nutricia careline tot uw dienst U heeft vragen of wenst persoonlijk advies? De voedingsdeskundigen van Nutricia zijn elke werkdag bereikbaar en helpen u graag!

GRATIS: 0800 16 685 (alle werkdagen vanaf 8u30 tot 17u00, op vrijdag tot 16u00).

WHATSAPP: +32 471 134 300

Belangrijk: borstvoeding is de beste voeding voor uw baby.