Ogen opmaken in de zomer: onze tips

se-maquiller-les-yeux-en-ete_ogen opmaken in de zomer

Onze coach van “Mijn Ateliers by Medi-Market” deelt haar geheimen voor het opmaken van de ogen in de zomer. Voor een ultranatuurlijke look die je ogen toch accentueert en groter maakt. Neem je penselen en make-up bij de hand!  

Het oog hydrateren

De zone rond de oogcontouren is delicaat. Als deze zone onvoldoende gehydrateerd is, houdt de make-up niet goed en kan deze in rimpels en kraaienpootjes terechtkomen. Begin met het aanbrengen van een crème of gel rond de ogen om dit fenomeen te beperken.

Oogschaduw: kies je penseel

  • Kies een eerste oogschaduwkleur, iets lichter dan je natuurlijke teint. Bijvoorbeeld een rozig beige als je een erg bleke huid hebt. Breng deze eerste oogschaduw aan op het hele ooglid, tot aan de wenkbrauwen, met een vervaagpenseel. Doel: de ogen opfrissen en groter maken.
  • Breng een tweede, donkerdere oogschaduw aan. Een bruine, bijvoorbeeld. Breng hem aan met een bolvormig penseel. Vervaag hem van buiten naar binnen met cirkelvormige bewegingen.
  • Je kunt een derde oogschaduw in een tussenkleur aanbrengen, om een gradiënt van kleuren te verkrijgen. Breng aan met een plat penseel.

Potlood vlakbij de wimpers

Kies een kastanjekleurig potlood, waarvan je de punt goed geslepen hebt met een potloodslijper. Trek zachtjes een fijne lijn, zoals een eyeliner, vlakbij je bovenste wimpers. Doe hetzelfde onder de onderste wimpers, maar slechts over driekwart van de lijn. Vermijd het aanbrengen van potlood dichtbij de ooghoek.

Je kunt deze lijn intensiveren door er met een donkere oogschaduw over te gaan, met behulp van een schuin penseel.

Mascara: ogen opmaken in de zomer

De mascara wordt als laatste aangebracht. In de zomer kan zweet de mascara doen uitlopen. Kies dus voor een waterproof mascara, in zwart of donkerbruin. Breng eerst horizontaal aan de bovenkant van de wimpers aan.

Breng de mascara vervolgens aan de onderzijde aan. Rol het borsteltje over de wimpers om ze goed om te buigen en de wimpers met een gelijkmatig laagje te bedekken. Voor een nog intensere look breng je een tweede laag aan zodra de eerste droog is.

Volg Mijn Ateliers by Medi-Market op Instagram of op de website!