Mooie nagels in enkele minuten

ongles_minutes_nagels

Bij een stralende zomer horen perfecte nagels. Maar hoe doe je dat in 30 minuten? Scrubben, proper maken, hydrateren, nagels knippen en lakken. Klaar! 

Onze handen en voeten mogen weer gezien worden nu de zomer voor de deur staat. Mooie nagels? Ready, set, go! Herontdek hier ook het geheim van mooie voeten …

Operatie Scrub: 1-15 minuten

Voeg enkele druppels essentiële lavendelolie en een snufje zeezout toe aan een bad met warm water tussen 32°C en 37°C. Geef je voeten en handen vervolgens een verkwikkend bad van 10 minuten.
Scrub ze zachtjes om dode huid weg te nemen! Spoel en droog goed af, vooral tussen de tenen.

Essentiële oliën en hoe je ze het best gebruikt

Schoon schip maken: 15-20 minuten

Je huid is nu goed ontspannen. Het is dus veel makkelijker om je nagelriemen terug te duwen. Wrijf met een rasp over de hielen en de zijkant van je voeten, om eventuele oneffenheden te verwijderen. Breng tot slot een gulle dosis hydraterende crème aan, speciaal voor “handen en voeten”, en laat opdrogen.

Knippen, vijlen en afwerken: 20-25 minuten

Het geheim van mooie handen en voeten staat of valt ook met een verzorgde afwerking. Knip je nagels niet te kort (de nagel moet de vinger met minstens 1 mm overschrijden). Knip ze bovendien recht af met een nagelknipper en/of aangepast schaartje. Werk vervolgens de rand bij, door elke nagel voorzichtig te vijlen met een kartonnen nagelvijl. Die zijn veel zachter dan metalen vijlen.

Broze nagels: wat te doen?

Versieren: 25-30 minuten

Eindig in schoonheid en breng een kleurloos laagje nagellak aan. Zo versterk je kwetsbare nagels of verhard je weke, broze nagels. Als je zin hebt, kan je bovendien een mooi gekleurd laagje aanbrengen om de schoonheid van je handen en voeten extra in de verf te zetten.

 

Durf je geen donkere nagellak aan te brengen? Vraag raad aan onze schoonheidsspecialistes in de winkel!