Mooi en vitaal haar: ook tijdens de winter?

Happy young woman wiping hair with towel in bathroom

Brrr! Wat kan het toch koud zijn! We duffelen ons goed in met jas, muts en sjaal. Eens terug binnen in de gezellige warmte vliegt die extra warme laag de kast in. Maar onder je muts komt plat, dof en statisch haar tevoorschijn … Net als de huid heeft ons haar immers ook te lijden van het gure winterweer. Enkele tips om je haar weer gezond en vitaal te krijgen.

Ons haar moeten koude en wind doorstaan, waardoor het dof, droog en breekbaar wordt. Komen we binnen in de warmte, dan krijgt het haar eigenlijk een soort van thermische schok te verduren door het temperatuurverschil. Ook dat is een aanslag op de gezondheid van je haar. En dan zwijgen we nog over statische elektriciteit! Valt er iets aan te doen? Absoluut; wij zetten 4 tips op een rij.

Water en shampoo

Het is een fabeltje dat je je hoofdhaar verwent met heet water. Als je je haar wast, zorg dan voor water met gematigde temperatuur (38 à 40 °C). Zorg voor dubbele winst en gebruik een zachte én voedende shampoo, zo maak je je haar tegelijk schoon en vitaal. Vergeet ook niet om een conditioner te gebruiken, zeker bij lang of gekleurd haar is dat geen overbodige luxe.

Haardroger of niet?

Als je je haar kan laten drogen aan de lucht is dat zonder twijfel de beste optie. Heb je geen andere keuze dan de haardroger te gebruiken, hou deze dan op een afstand van 20 cm. Kies ook niet voor hete lucht, maar zet de haardroger op gematigd warm.

Bescherm je tegen de koude

Ga je naar buiten, draag dan een muts om je haar te beschermen tegen de koude. Zorg dat de muts niet te hard knelt en ga voor natuurlijke materialen zoals linnen. De lucht is veel droger tijdens de winter en de combinatie met synthetisch materiaal zorgt voor statisch geladen haar.

Integrale bescherming

Breng een plantaardige olie of haarmasker aan om de kracht en vitaliteit van je haar te versterken. Laat 20 minuten inwerken (of volgens voorschrift sommige maskers zelfs heel de nacht) en was je haar zoals gewoonlijk.

Hoe kies je het haarmasker, de olie of shampoo die best passen bij jouw type van haar? De experts van Medi-Market helpen je met plezier verder dus vraag gerust om advies.