Moeilijke spijsvertering? Gebruik de kracht van planten

Stress of voeding die moeilijk te verteren is … Los spijsverteringsproblemen op met planten. Zo vinden ook je kinderen eten opnieuw leuk.

Huilt je baby vaak na het eten of zie je hem/haar vaak liggen kronkelen? Misschien heeft je baby last van winderigheid, krampjes, reflux, buikpijn, diarree of constipatie. Spijsverteringsproblemen komen heel vaak voor bij baby’s en zorgen ook bij de ouders voor heel wat kopzorgen, want die willen hun kind natuurlijk geen pijn zien lijden. Maar wat kan je er nu eigenlijk aan doen? Indien de klachten een paar dagen blijven aanhouden, kan je best een arts consulteren. Mogelijk zijn het immers symptomen van een ziekte zoals een maagdarminfectie. In de meeste gevallen ligt het probleem echter bij de fragiliteit van de spijsvertering van je baby.  Een papje dat wat te warm is, een voedingsmiddel dat net wat moeilijker te verteren is of stress … het leidt allemaal tot moeilijkheden.  Bij grotere kinderen kunnen de schoolomgeving of familiale omstandigheden voor stress of angst zorgen die op hun beurt weer spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Verzacht de last met planten

Een gezond spijsverteringsstelsel is echter wel essentieel, want alleen daarmee kan je eten omgezet worden naar de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Om de spijsvertering een beetje te helpen, houd je best in het oog dat je kind voldoende water drinkt, je kan de oorzaak van de stress proberen te vinden en ingrijpen of voedsel dat agressief is voor de spijsvertering (zoals kruiden, paprika, asperges …) proberen te vermijden. Daarnaast kan je de spijsvertering een handje helpen dankzij de kracht van planten en Calmosine Digestion Bio, een voedingssupplement van natuurlijke oorsprong. Deze digestieve en kalmerende drank wordt gemaakt op basis van gecertificeerde biologische (Ecocert) plantenextracten en zonder toegevoegde bewaarmiddelen. Hij helpt de spijsvertering dankzij extracten van venkel (zaden) en kalmeert dankzij extracten van linde (bloemknopjes). Het delicate aroma van oranjebloesem zorgt ervoor dat hij ook bij de kleintjes in de smaak valt. Zelfs voor de allerkleinsten helpt dit drankje om spijsverteringsproblemen op een zachte manier op te lossen. Het huilen en klagen zal helemaal verleden tijd zijn en je kind zal eten opnieuw leuk vinden.