Krijg je urinair comfort terug!

Problem in woman

Blaasontstekingen en urineweginfecties komen vaak voor en zijn meestal ook erg pijnlijk. Ontdek nu hoe je ze kunt voorkomen en behandelen.

Hoewel ze meestal niet veel schade toebrengen kunnen blaasontstekingen en urineweginfecties je serieus belemmeren en de oorzaak zijn van ergere complicaties. Het is dan ook erg belangrijk om ze te leren herkennen en snel te behandelen.

Wat zijn de symptomen?

Een branderig gevoel tijdens het plassen, een zwaar gevoel in de onderbuik, vaak de drang voelen om te plassen, troebele urine met een ongewone geur … er zijn heel wat symptomen die kunnen opduiken en vaak komen ze ook tegelijk voor.

 Wat met de intieme hygiëne?

Te vaak wassen (meer dan twee keer per dag) of net te weinig, kan ervoor zorgen dat het microbiotische evenwicht van de vagina verstoord wordt en kan het verschijnen van pathogene kiemen bevorderen. Daarom is het belangrijk om vaginale douches te vermijden en een intieme verzorging met een aangepaste pH-waarde te gebruiken die je vaginale flora respecteert.

 Welke behandelingen zijn er? Als je vermoedt dat je een urineweginfectie of blaasontsteking hebt, ga dan eerst langs bij je dokter. Na een test kan die je antibiotica voorschrijven. Om de symptomen te verlichten kan je ook proberen om veel water en/of cranberrysap te drinken, regelmatig naar het toilet gaan en seksueel contact vermijden tot de symptomen weer verdwenen zijn.

Een alternatieve oplossing: Femmanose N

Antibiotica is niet altijd noodzakelijk bij de behandeling van blaasontstekingen. Femmanose N biedt een alternatieve vorm van behandeling en voorkomt blaasontstekingen en urineweginfecties dankzij een actieve stof die uit mais gehaald wordt, zonder chemische werking. Die actieve stof, D-mannose, een derivaat van glucose, omhult de bacteriën en voorkomt dat ze zich vasthechten aan de slijmvliezen. De microben “in suspensie” worden dan gewoon weer uitgeplast.

 

Femmanose N is een medisch hulpmiddel. Femannose N wordt aanbevolen voor volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar en is geschikt voor diabetici.