Houd je cholesterol onder controle

We weten allemaal dat een te hoge cholesterol niet goed is voor je gezondheid … Maar hoe en waarom moet je hem onder controle houden? Wij leggen het je uit!

Wat weet jij precies over cholesterol? Want ook al worden we af en toe met de term om de oren geslagen, toch weten we nog niet altijd goed wat het betekent of waarom het belangrijk is voor je gezondheid om je cholesterol onder controle te houden. Cholesterol is eigenlijk een vetachtige stof die je terugvindt in de lever, de hersenen en het ruggenmerg. Het wordt deels aangemaakt door ons lichaam, maar we krijgen het ook binnen via voeding, vooral van dierlijke oorsprong. Het is essentieel voor onze gezondheid want ons lichaam heeft het nodig om bepaalde hormonen en vitamine D te synthetiseren en het is een bestanddeel van onze celmembranen. Maar we onderscheiden wel twee soorten cholesterol: HDL (goede cholesterol) en LDL (slechte cholesterol). En het is bij die laatste dat het schoentje wringt. Want in tegenstelling tot HDL, die cholesterol van de slagaders naar de lever brengt, transporteert LDL cholesterol van de lever naar de slagaders. Dit zorgt voor meer afzetting en verhoogt dus het risico op verstoppingen van de aders en cardiovasculaire problemen.

Je eetgewoonten aanpassen

Het is zeker en vast mogelijk om je cholesterol te laten zakken, vooral door je eetgewoonten aan te passen. Beperk bijvoorbeeld de inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan cholesterol, zoals eigeel, kalfslever, garnalen, boter en room. En kies eerder voor voeding die bijdraagt aan goede cholesterol, zoals olijfolie en avocado of voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega 3 (vette vis, noten, chiazaden, koolzaadolie) of fruit, groenten en granen die vezels bevatten die slechte cholesterol helpen verwijderen.

Een extra hulpmiddel

Je kan het effect van je nieuwe eetgewoontes nog ondersteunen en versterken met ARTECHOL free, een voedingssupplement dat bijdraagt aan een normale hartfunctie en helpt om je cholesterolgehalte normaal te houden, de vertering van vetten goed te laten verlopen en de lever gezond houdt. Het geheim? Het extract van Tinospora cordifolia die helpt om de lever gezond te houden en z’n steentje bijdraagt om je cholesterolgehalte normaal te houden, korianderextract (Coriandrum sativum) dat de hartfunctie ondersteunt, helpt bij de normale vertering van vetstoffen en ook je cholesterol normaal houdt, en Thiamine, dat een positief effect heeft op de hartfunctie. Het gestandaardiseerde salie-extract (Salvia officinalis) maakt de formule af. ARTECHOL free bevat geen statines (of cholesterolverlagers) en is dus ideaal voor mensen die geen statines (kunnen) gebruiken en op zoek zijn naar een alternatief. Het is dé bondgenoot voor een gezond cardiovasculair systeem.