5 tips om te vermageren in de zomer

Comment ne pas grossir en été?

Het is geen sinecure om in de zomer, tussen de barbecues, aperitieven, cocktails en ijsjes door, op de lijn te letten! Bovendien doen we wat minder aan sport, want het is nu eenmaal vakantie! Dit zijn onze tips om te vermageren in de zomer en vooral gewichtstoename te vermijden, en toch plezier te hebben. 

Vermageren in de zomer ondanks overdaad

Vakantie is synoniem met (te) uitgebreide maaltijden. All-in buffetten in hotels. Een gastronomisch restaurant met meerdere gangen. Aperitieven met chips, tapas en andere cocktails…. Zich ‘s anderendaags aan een microdieet houden, is ideaal om deze overdaad te compenseren. Eet licht of vervang het ontbijt of het avondmaal door een vervangmaaltijd. En beweeg!

De opname van vetten verminderen

Vetten zijn essentieel voor de goede werking van het lichaam. Maar overdaad schaadt. In de zomer is een barbecue zonder sauzen echter ondenkbaar. En op festivals is het makkelijker om frieten te eten dan een slaatje! Goed nieuws: sommige voedingssupplementen verminderen de vetopname.

Het verlangen naar suiker verminderen

Er zijn ergere dingen voor de lijn dan vet: suiker! Velen onder ons zijn er echter dol op. Eet eiwitten bij elke maaltijd om aan de verleiding te weerstaan en suikerdrang tegen te gaan. Ook voedingssupplementen op basis van konjac kunnen de drang naar suiker verminderen.

Drinken en elimineren

Het kan niet genoeg worden gezegd: het is belangrijk om minstens 1,5 liter water per dag te drinken. En nog meer als het warm is of als je aan sport doet. Als je op je lijn let, drink dan afslankende kruidenthee of suikervrije (ijs)thee. Bepaalde planten hebbenimmers drainerende eigenschappen, helpen giftige stoffen elimineren en zorgen mee voor gewichtsverlies.

Masseren en draineren

Niet iedereen heeft dezelfde morfologie. Sommige mensen hebben de neiging om vet op te slaan in de buik. Anderen in de dijen of billen. Gewicht verlies je wel altijd over het hele lichaam. Dagelijks een afslankende mousse, crème of olie aanbrengen in de ‘kritische’ zone bevordert echter de lymfedrainage en vermindert cellulitis.

Ontdek alle afslankende & voedingsproducten in je online parafarmacie!