Een zonnecrème op maat goed kiezen

choisir_creme_solaire_zonnecrème

Vakantie aan zee, in de stad of de bergen? Zorg ervoor dat je perfect beschermd bent tegen de zon en kies een zonnecrème op maat van je huidtype en je bestemming! Onze schoonheidsspecialiste Sylvie geeft advies.

Voor elke bestemming de juiste zonnebescherming! Het komt erop aan de geschikte zonnecrème te kiezen om in je bagage mee te nemen.

Wij willen zon & bescherming!

De zon is goed voor het humeur, zoveel is zeker! Alleen zorgt ze er ook voor dat de huid veroudert en kan ze onomkeerbare schade berokkenen. Om dus ten volle te profiteren moeten we ons ertegen beschermen.

De beste tip voor een veilige vakantie? Draag een hoedje en zonnebril, maar breng ook zonnecrème aan met een hoge beschermingsfactor (SPF).

Zonnebescherming: het advies van onze experte

Goede zonnecrème aan zee

Om een zonneslag op het strand te voorkomen, breng je om de 2 uur een zonnecrème met hoge tot zeer hoge bescherming aan.

Kies voor een waterproof crème die je na elke duik in het water opnieuw aanbrengt. Maar welke crème is de meest praktische met al dat zand? Een niet-klevende spray of crème.

Vakantie in de stad & citytrips: welke zonnecrème?

Ook in de stad wordt de huid aan uv-stralen blootgesteld. Kies voor een lichte, vloeibare crème die snel door de huid wordt opgenomen zonder een vettig laagje achter te laten. Sommige foundations en dagcrèmes bevatten ook de nodige SPF, voor een onbezorgde zomer in de stad.

Zomer in de bergen

Hoe hoger in de bergen, hoe meer uv-stralen en hoe hoger de uv-index. Bescherm je dus met een zeer hoge beschermingsfactor (SPF 30 of zelfs 50+).

De koele lucht in hogere regionen doet ons wel eens vergeten dat de zon schijnt. Het resultaat? Een zonneslag zonder dat we het beseffen…
Voor liefhebbers van lange trektochten is een waterproof en transpiratiebestendige zonnebescherming perfect.

Wat is vóór vertrek de beste voorbereiding voor mijn huid om optimaal te bruinen?