Geef de immuniteit van je kids een boost!

De temperatuur daalt, de regen valt met bakken uit de lucht, klassen worden veel te warm gestookt en alle vriendjes worden wel eens ziek … het immuunsysteem van onze kinderen wordt serieus op de proef gesteld en kan daardoor erg verzwakken. Gelukkig bestaan er enkele simpele oplossingen om het weer sterker te maken en de kleine ongemakken van de winter uit de weg te gaan.

Een bord vol vitaminen

We halen onze energie in de eerste plaats uit onze voeding. En voor een sterk immuunsysteem, maken groente en fruit, die rijk zijn aan vitamines en mineralen, deel uit van elke maaltijd. Zet ook vette vis of linzen op je menu, want dat zijn bronnen van proteïne en omega 3. Vermijd gefrituurde of gesuikerde voedingsmiddelen, want die maken het je vertering wat moeilijker.

Leve de sport

Fysieke activiteit geeft je moraal een boost, maar is ook goed voor je weerstand, zeker bij kinderen. Sporten in de namiddag is ideaal: je kinderen kunnen hun spanningen van de dag loslaten, zodat die hun slaap niet verstoren. En aarzel zeker niet om in het weekend een wandeling op touw te zetten. Met elke kilometer word je weer een beetje sterker!

Slaapwel!

Na inspanning volgt ontspanning … Slaap is cruciaal en geeft je lichaam de kans om te recupereren. Om in vorm te zijn, en het op te nemen tegen microben, zouden kinderen aan één stuk en zonder al te veel geluid rondom zo’n 10 tot 14 u moeten kunnen slapen. Goed om weten: je kinderen zullen beter slapen wanneer ze de laatste 2 u voor bedtijd niet meer voor een scherm zitten (televisie, tablet of gsm).

Lach!

Een goed humeur is ook goed voor je immuunsysteem, want dat kan niet om met stress en angst. Om de spanningen na school weg te nemen, neem je dus best de tijd om met je kids te spelen en vooral veel te lachen. Niets beter dan een paar gekke bekken of doldwaze moppen!

Extra boost

Wist je dat het immuunsysteem zich volop blijft ontwikkelen tot een kind gemiddeld zo’n 8 jaar oud is? Voedingssupplementen kunnen dit proces ondersteunen, indien ze worden aangepast aan de specifieke noden. Propex is bijvoorbeeld een siroop die specifiek ontwikkeld werd om het immuunsysteem van kinderen te ondersteunen. Hij bevordert het comfort van de luchtwegen en helpt de natuurlijke verdedigingsmechanismes van het kind te versterken, dankzij 100% natuurlijke ingrediënten. Vlierbessen ondersteunen de weerstand van het lichaam, pelargonium en erysium hebben een verzachtende werking voor de keel en dragen bij tot een vlotte ademhaling, vitamine D helpt het immuunsysteem van kinderen om op een normale manier te functioneren en, ten slotte, geeft propolis, dankzij zijn vele antibacteriële eigenschappen, een boost aan je weerstand. Zo is ook een antibioticum niet altijd nodig!