Muggenbeten: een oplossing met etherische oliën

anti-moustiques_huiles essentielles_solution naturelle_muggenbeten

Gedaan met vakantie vol muggenbeten! Een natuurlijke oplossing tegen jeukende muggenbeten? Probeer etherische oliën.

Of je nu in België blijft of naar het buitenland gaat, in de zomer kleed je je luchtig en breng je liefst veel tijd buiten door. Laat die zomerse momenten in de tuin, op het terras van een restaurant of tijdens een lange wandeling niet vergallen door muggen en andere insecten! Vergeet dus niet jouw muggenbeten oplossing!

Etherische oliën: een natuurlijke hulp tegen muggenbeten

Muggen kan je op meerdere manieren verjagen; aromatherapie is er één van. Deze natuurlijke oplossing maakt dus gebruik van essentiële oliën, in tegenstelling tot de chemische samenstelling van insecticiden.

Er bestaan verschillende producten die je kan gebruiken. Zeker te overwegen zijn de sprays met etherische oliën die je kan verstuiven op je huid, kleren en zelfs in de lucht. Sommige sprays hebben bovendien een kalmerend effect wanneer een mug toch heeft kunnen steken.

Geparfumeerde kaarsen met essentiële oliën zijn een andere manier om de muggen weg te houden. Je houdt er niet alleen ongewenste insecten mee uit de buurt, het is nog gezellig ook.

Een derde oplossing: armbandjes die geïmpregneerd zijn met (voornamelijk) citronella. Super handig en zo heb je steeds een afdoend middel tegen die vervelende insecten bij je.

Afwerende middeltjes op basis van DEET: doen of laten?

DEET is een chemische substantie die je in verschillende afwerende middeltjes terugvindt: anti-muggen en -teken, of algemeen tegen insecten die lelijk steken. DEET wordt overal ter wereld gebruikt want het is zeer efficiënt, maar is het wel zo gezond?

Onze mening? Als je deze molecule in rijkelijke hoeveelheden gebruikt en in je huid laat binnendringen kan het schadelijke gevolgen hebben op het zenuwstel. Maar maak je niet ongerust: een afweermiddel op basis van DEET (50%) kan je perfect zonder enig risico gebruiken op vakantie.

Zwangere vrouwen en kleine kinderen moeten echter oppassen en vermijden DEET best wél.