Examens: extra tips voor studenten

examens-atouts-etudiant

Slaap, sport, voedingssupplementen en voldoende hydratatie … Het zijn dé aanraders voor studenten in de examenperiode. Hier zijn onze tips voor een geslaagde blok, volledig natuurlijk!

Slaap: de beste bondgenoot tijdens de examens

Veel planten stimuleren het geheugen, verhogen de concentratie of helpen examenstress onder controle te houden. Maar er is meer! Hier volgen 4 tips voor studenten in de blok.

Terwijl we slapen, draait ons geheugen op volle toeren! ‘s Nachts verwerkt ons brein immers alle kennis. Onze hersenen ordenen de informatie die we overdag hebben vergaard en slaan die gegevens op in ons langetermijngeheugen.

Een goede nachtrust is dus van groot belang om:

  • te leren;
  • inzicht te krijgen in de leerstof;
  • en aandachtig en geconcentreerd te blijven.

Ideaal in de examenperiode: op een vast tijdstip naar bed, en minstens 6 uur slaap per nacht.

Vermoeidheid: hoe raak je op natuurlijke wijze weer in vorm?

Frisse lucht voor de neuronen!

Pauzeren is bijzonder belangrijk als je studeert. Waarom? Zodat de hersenen het geheugen kunnen ‘verluchten’, prikkelen en stimuleren. Hoe ziet een goede pauze er concreet uit?

  • Haal om de 2 uur een frisse neus.
  • Begin je dag met 15 tot 20 minuten matige sport.
  • Doe een dutje van 10 tot 20 minuten.

Ga een half uurtje stappen om je brein voldoende frisse lucht te geven en je cognitieve functies tijdens de examens te verbeteren.

De ideale partners in de blok

Planten zijn niet de enige bondgenoten. Studenten kunnen ook voedingssupplementen nemen om beter te studeren. Magnesium helpt tegen stress, angst, stramme spieren en fysieke vermoeidheid. Tyrosine geeft je ‘s morgens een boost en verhoogt de aandacht, concentratie en motivatie.

Onze tips voor een stressvrije blok 

Hydratatie is essentieel

Studeren is als sport voor je brein! Hydratatie is dan ook van cruciaal belang in de examenperiode. Welke hoeveelheid? Minstens 1,5 liter water per dag, bij voorkeur rijk aan magnesium.

Meer tips om de examenperiode door te komen? De experts van Medi-Market staan voor je klaar!