Dé oplossing voor jeuk en een trekkerige huid: hydrateren!

Heb je een droge tot zeer droge huid? Jeukt ze vaak en is ze makkelijk geïrriteerd? Of vatbaar voor eczeem en psoriasis? Leg je huid dan zeker extra in de watten met een paar slimme trucs en de beste zorgen.

Jeuk is op zich vrij banaal, maar komt wel enorm veel voor. Vaak is het te wijten aan een veranderde huidbarrière die zich niet meer kan verdedigen tegen irriterende stoffen en allergenen. Die dringen dan door je huid en kietelen als het ware de zenuwuiteinden die vlak onder het huidoppervlak liggen, en dat zorgt dan weer voor het jeukende gevoel. Je huid wordt zo ook minder soepel, wat ruwer en ze lijkt wat trekkerig. Het resultaat: we beginnen te krabben. Maar hoe meer we krabben, hoe meer we ook de nood voelen om te krabben en zo raakt je huid steeds meer geïrriteerd.

Hydrateren om te herstellen
Make-up die niet aangepast is aan je huidtype of te agressief is, koude, wind, zon, schommelde airco-temperaturen, stress, de menopauze … Er zijn tal van oorzaken die je huidbarrière kunnen veranderen en zo jeuk kunnen veroorzaken. Het eerste wat je moet doen, is je huid minder blootstellen aan deze factoren. En om de barrière van de huid weer te herstellen, moet je ze natuurlijk hydrateren met een aangepaste verzorging.

De Crème Hydration Intense van Dermalex® is een unieke formule voor je dagelijkse hydratatie. Er is klinisch bewezen dat het de huid intensief hydrateert en de huidbarrière herstelt, zelfs in die mate dat het opstoten van eczeem kan voorkomen. Het is niet vet, dringt snel in en zorgt ervoor dat baby’s, kinderen en volwassenen weer een zachte en soepele huid krijgen. Behalve dat het dagelijks en op lange termijn gebruikt kan worden om een droge tot zeer droge huid te behandelen, kan het ook gebruikt worden als onderhoudsbehandeling tussen uitbraken van atopisch eczeem, contacteczeem en psoriasis. Het bevat geen cortisosteroïden, kunstmatige kleurstoffen en parfum.

Heb je ondanks een goede hydratatie en het vermijden van de irriterende factoren en allergenen nog steeds last van jeuk en zie je rode plekken, puistjes of zweren verschijnen, raadpleeg dan zeker een dokter. Mogelijk gaat het om een specifieke huidaandoening die een andere behandeling vereist.