Bye bye vakantiekilo’s

Tijdens de zomer laten we ons iets vaker gaan, waardoor de extra kilo’s er soms razendsnel aanvliegen. Medi-Market helpt je om opnieuw je ideale gewicht te bereiken.

Zoals elk jaar na de vakantie moet je constateren dat je weer enkele kilo’s bent bijgekomen … Maar omdat je misschien ook nog de kilo’s van de vorige jaren meeneemt, begint het evenwicht stilaan echt wel zoek te raken. En met de leeftijd merk je ook nog eens dat het steeds moeilijker wordt om gewicht te verliezen. Waarom zou je geen gebruik maken van het einde van de vakantie om een beetje te diëten? Het moment waarop je weer gaat werken en je vaste ritme weer opneemt, is dan ook ideaal om aan de slag te gaan met je goede voornemens om wat gewicht te verliezen.

Beter eten

Begin met opnieuw een paar goede voedingsgewoontes aan te leren. Vermijd in het bijzonder alcohol en frisdrank, kant-en-klare maaltijden, gefrituurd voedsel, charcuterie, taartjes en gebak. Kies in plaats daarvan liever voor fruit en groenten, wit vlees, vis, eieren, zetmeelrijk voedsel en volkorenbrood. Eet 4 maal per dag (‘s ochtends, ‘s middags, om 16 u en ‘s avonds) en neem de tijd om je maaltijd rustig te laten verteren. Je verzadigingsgevoel heeft vanaf de start van de maaltijd immers zo’n 10 à 15 minuten nodig om je hersenen te bereiken. Drink ten slotte ook voldoende water (minstens 2 liter per dag) om afvalstoffen te elimineren.

Meer bewegen

Voor een significant gewichtsverlies, koppel je je aangepaste dieet best ook aan fysieke inspanning. Sporten zorgt er niet alleen voor dat je strakker in je vel gaat zitten, maar het helpt je ook om te gaan met de stress van de drukke werkweken na de vakantie. En dat is dan weer mooi meegenomen voor je humeur! Probeer bijvoorbeeld eens wat vaker te wandelen, want dat is een perfecte manier om wat kilo’s kwijt te raken en het past meestal ook nog vrij makkelijk in je drukke schema. Waarom zou je bijvoorbeeld de kinderen eens niet te voet naar school brengen?

Kostbare hulp

Mettertijd merk je misschien dat het steeds moeilijker wordt om een paar kilo’s kwijt te raken? Dat is volkomen normaal: wanneer je ouder wordt, vertraagt ook je metabolisme, wat het dan weer moeilijker maakt om vetten te verbranden. Laat je daarom bijstaan door de EGCG-lijn. Dit voedingssupplement verhoogt je vetmetabolisme en helpt je – dankzij het extract van groene theebladeren en de actieve stoffen van guaraná – om gewicht te verliezen. Chroom draagt dan weer bij aan het behoud van een normale glycemische index en bittere aloë (of aloe ferox) ondersteunt de darmactiviteit. Wat je allemaal helpt om eindelijk die extra kilo’s kwijt te raken!