Blijf kalm!

Valt het je na je vakantie zwaar om overdag rustig te blijven of goed te slapen? Enkele goede gewoontes kunnen je helpen om opnieuw rust te vinden.

Neem een pauze

Ga jij nooit weg van je werkplek? Eet je voor je computerscherm? Slecht idee! Pauzes zijn immers bevorderlijk voor de productiviteit. Neem er dus je tijd voor: ga naar buiten om een paar minuten te wandelen en je longen te vullen met frisse lucht, eet – aan een echte tafel! – samen met je collega’s of doe een dutje (maar niet langer dan 20 minuten). Die pauzes zorgen ervoor dat je hersenen even weer wat extra zuurstof krijgen en dat je jezelf even letterlijk kunt ‘loskoppelen’. Een moment van rust zorgt dus voor meer efficiëntie. Bovendien zorgt het ervoor dat je stressniveau zakt en je minder druk ervaart.

Adem

Sport is een geweldige manier om even stoom af te blazen. Is het toch niet echt jouw ding? Probeer dan eens meditatie of yoga. Enkele eenvoudige ademhalingsoefening die je op elk moment van de dag kunt doen, kunnen je ook helpen om stress onder controle te houden. Ga zitten en plaats je handen op je buik. Adem 3 seconden in door je neus (je voelt dat je buik opblaast). Houd je adem 3 seconden vast en adem dan rustig uit door je mond en laat je buik opnieuw plat worden. Doe dit 10 keer na elkaar, zo’n 3 keer per dag.

De kracht van planten

Als kruidenthee, als voedingssupplement … ook planten zijne een efficiënte bondgenoot in de strijd tegen stress. Het 15 dagen-programma Relax & Go van Ortis Laboratoires bevat bijvoorbeeld Ginseng, wat bijdraagt aan je stressbestendigheid en saffraanextract, wat dopamine, oftewel het gelukshormoon, controleert. Het Sleep & Go-complex biedt je de synergie van de effecten van citroenmelisse, eschscholzia, hop en passiebloem, die de kwaliteit van je slaap bevorderen. De twee formules zijn 100% natuurlijk, worden goed verdragen, zonder risico op verslaving of afhankelijkheid. Echte bondgenoten in de strijd tegen stress dus!