Begin rustig opnieuw te sporten!

Fitness woman drinking waterFitness woman drinking water after jogging

De lente staat voor de deur, het wordt mooi weer en de temperaturen zijn weer aangenamer… dan krijg je uiteraard zin om opnieuw te gaan sporten. Maar let op: zeker als je tijdens de winter je sportieve activiteiten op een laag pitje hebt gezet, is het belangrijk om het sporten geleidelijk aan weer op te bouwen.

Wij geven je alvast 10 tips om op een verantwoorde manier opnieuw te beginnen sporten.

  1. Zuiver je lichaam door veel water te drinken en verse groenten en fruit te eten.
  2. Eet gezond en evenwichtig. Naast fruit en groenten, kies je liefst voor volkorengranen en vis… Extra energie nodig? Volg dan een kuur met ginseng, koninginnengelei of vitamines.
  3. Drink voldoende tijdens en na het sporten.
  4. Slaap
  5. Maak je hart en spieren sterker door thuis op een hometrainer te fietsen of op een loopband te Doe oefeningen om soepele en sterkere spieren te krijgen.
  6. Sport op je eigen ritme.
  7. Laat een hartbalans opmaken als je ouder bent dan 45, zeker als je lang niet meer gesport hebt.
  8. Bouw de intensiteit van je oefeningen af naar het einde van een sessie toe en vergeet niet te stretchen achteraf.
  9. Doseer je inspanningen. Verhoog geleidelijk aan de lengte van je sessies of hoe lang en hoe ver je loopt. Het belangrijksteis, is om regelmatig te sporten.
  10. Warm je goed op en stretch goed voordat je aan je workout begint. Zo worden je spieren soepeler en je pezen elastischer. Resultaat: minder risico op spier- en gewrichtsproblemen.

Wil je meer weten over hoe je het best opnieuw begint te sporten? Lees er alles over in het lentenummer 2018 van het Medi-Market magazine of vraag advies aan onze specialisten in de winkel.