Babyverzorging: hoe huidirritaties verzachten?

soins bébé_babyverzorging

Roodheid, uitslag, schilferige huid … de kwetsbare huid van de allerkleinsten kan snel geïrriteerd raken. Maar welke verzorgingsproducten zijn het meest geschikt om huidirritaties bij baby’s te verzachten?

De huid van baby’s is net zo zacht als gevoelig en kan soms sterk reageren. Melkkorstjes, luiererytheem en atopisch eczeem, drie huidaandoeningen waar Marie, schoonheidsspecialiste bij Medi-Market, raad mee weet.

De juiste babyverzorging voor melkkorstjes

Deze witte of geelachtige huidschilfers zijn het gevolg van een overproductie van talg op de hoofdhuid. Hoe kunnen de melkkorstjes bij de baby verwijderd worden?

Krab ze zeker niet weg! Dat zou een bijkomende infectie van de hoofdhuid kunnen veroorzaken. Onze tip?

  1. Smeer de hoofdhuid in met vaseline, zalf of een speciaal haarproduct.
  2. Stop de baby enkele uren later in bad.
  3. Borstel de haren.
  4. Was de haren met shampoo.
  5. Borstel de haren opnieuw.

Opgelet, je mag de haren van de baby niet te vaak wassen. Was ze maximaal om de twee à drie dagen, om te voorkomen dat de hoofdhuid te kwetsbaar wordt.

Luieruitslag verzachten

Luiererytheem komt vaak voor bij zuigelingen. De huid op de billen krijgt het soms hard te verduren, door de hele dag in een luier gepakt te zitten. Het resultaat? De huid slaat al snel rood uit.

Hoe kan die rode uitslag verzacht worden? Maak de billen eerst en vooral goed schoon en droog. Breng vervolgens een zalf aan op basis van zinkoxide. Zo maken bacteriën geen kans en verdwijnt de rode uitslag.

Met deze checklist bij de hand vergeet je niets in de luiertas!

Een atopische huid verzachten

Atopisch eczeem… wat is dat? Een droge, geïrriteerde en jeukende huid met rode vlekken, doorgaans bedekt met blaasjes.

Welke verzorging is aangewezen bij atopisch eczeem? Deze huidaandoening moet met een sterk herstellende en voedende zalf behandeld worden. Breng dagelijks een verzachtende babyzalf aan op de atopische huid.

 

Vraag onze deskundigen om advies in de winkel!