Baby: een minutieuze en aangepaste verzorging voor de billetjes

De billetjes van je baby zitten de hele dag lang ingepakt in een luier, waardoor de huid extra fragiel wordt en om wat extra aandacht vraagt. Wij leggen je uit hoe je ze verzorgt.

Een fragiele huid

De huid van de billetjes wordt elke dag blootgesteld aan heel wat irritaties: urine, ontlasting, wrijving van de verschillende lagen … Het resultaat? De huid van je baby, die sowieso al erg delicaat is, wordt nog gevoeliger, fragieler en vatbaarder voor roodheden. En hoewel deze irritaties normaal niet echt kwaad kunnen, kan je ze toch best niet negeren. Ze kunnen immers voor heel wat ongemak of zelfs pijn zorgen voor je baby. Je kan al veel voorkomen door gewoon enkele hygiëneregels in het achterhoofd te houden: check bijvoorbeeld zeker goed de maat van de pamper. Een te kleine pamper kan immers voor te veel wrijving zorgen. Verander de luier regelmatig (6 à 7 keer per dag), vooral na elke maaltijd.

Een aangepaste verzorging

Het is eveneens noodzakelijk om de billetjes goed te verzorgen en alle huidplooien goed af te drogen. Laat, indien mogelijk, de huid gewoon drogen aan de lucht. Gebruik ook aangepaste producten, zoals een niet-irriterend washandje van biologisch katoen, en smeer een crème bij het verversen of een liniment dat irritaties en roodheden helpt voorkomen.

Extra lief voor de huid

Liniment Mustela® is een natuurlijk product dat de babybilletjes beschermt. Het is gebaseerd op een traditionele bereiding voor een natuurlijke reiniging, die zacht genoeg is om dagelijks te gebruiken bij het verversen. Het reinigt efficiënt en zacht de zone rond de billetjes. Dankzij de aanwezigheid van extra vierge olijfolie en omega 6 en 9, legt het een beschermende film die de huid beschermt tegen irritaties door vochtigheid en wrijving. Liniment Mustela® bestaat voor 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, waardoor het vanaf de geboorte veilig is om te gebruiken, zelf voor baby’s die van de neonatologie komen.