Anti-muggentips

Ze zijn je ergste nachtmerrie tijdens warme zomernachten en kunnen je vakantie danig verstoren. Gelukkig zijn er oplossingen waarmee je die vervelende beestjes weg krijgt en de last van de beten kunt verlichten. Het mooiste seizoen, is helaas ook het seizoen van de muggen! Maar dankzij ons advies zal je weer in alle rust kunnen slapen.

Een rustige nacht
Er bestaan heel wat verschillende oplossingen om muggen weg te houden, zoals een spray of crème die je kunt aanbrengen of bandjes om te dragen aan je pols of enkel. Denk er ook aan om je goed te wassen, want muggen worden aangetrokken door lichaamsgeur (zweet, talg) en laat zo weinig mogelijk huid vrij door lange kleren in lichte kleuren te dragen. Muggen worden immers ook aangetrokken door felle kleuren die meer warmte afgeven. ‘s Nachts kan je je bed beschermen met een klamboe en je kunt een citronellaspray, zoals de Phytosun Citronellaspray, verstuiven in je huis. Die spray bestaat voor 100% uit essentiële oliën en kan zowel binnen als buiten (bijv. op het terras) gebruikt worden of aangebracht worden op de huid (vanaf 6 jaar). Jouw bondgenoot voor rustige nachten!

8 uur lang beschermd
De Phytosun anti-insecten Roll’on is erg handig en kan je gewoon overal mee naartoe nemen. Hij garandeert je 8 uur lang onmiddellijke bescherming tegen muggen en is volledig op basis van actieve natuurlijke ingrediënten. Eenvoudig aan te brengen en ideaal voor de hele familie.

En wat als je toch een muggenbeet hebt?
Je kan een beetje wijn- of ciderazijn aangelengd met water aanbrengen op de beet. Het azijnzuur dat erin zit, werkt immers antiseptisch. Ook een ijsblokje op de beet houden kan het ongemak wegnemen. Maar je kunt natuurlijk ook een gel gebruiken, zoals de Phytosun verzachtende gel voor insectenbeten. Die verzacht onmiddellijk het ongemak van een insectenbeet en kalmeert de jeuk langdurig dankzij de essentiële oliën van lavendel, tijm linalool en pepermunt, die gekend zijn omwille van hun verfrissend en verzachtend effect. De waterige textuur dringt meteen in je huid en zorgt voor een onmiddellijk en langdurig fris gevoel.

Wist-je-dat …
Onze lichaamsgeur gelinkt is aan de feromonen die we uitstoten? Die hebben op hun beurt dan weer te maken met onze voeding, hoeveel we zweten, het parfum dat we gebruiken en de bacteriële samenstelling van onze huid. Muggen geven de voorkeur aan bepaalde feromonen, waardoor die mensen meer gestoken worden.