Angst: top 10 van beste etherische oliën

Jeune femme qui respire des huiles essentielles contre l'anxiété

Regelmatig last hebben van stress is geen pretje. Schakel natuurlijke remedies in om angst te bestrijden. Dit overzicht van tien essentiële oliën helpt je om in het dagelijkse leven weer rust en kalmte te vinden.

Van werk en avondschool tot het huishouden, de kinderen, files en spanningen: een druk leven levert vaak de nodige angst op. Er zijn altijd wel dringende zaken te regelen en moeilijkheden en problemen die je moet oplossen. Hoe word – en blijf – je zen in die omstandigheden?

Etherische olie tegen angst

Diverse etherische oliën hebben interessante kalmerende en ontspannende eigenschappen. Ze helpen stress te bestrijden en stimuleren een herstellende nachtrust. Dit is onze top 10 van essentiële oliën tegen stress:

  • Kalmeren: fijne lavendel, mandarijn, zoete sinaasappel…
  • Bevorderen de nachtrust: mandarijn, bergamot, Roomse kamille…
  • Ontstressen: bergamot, ylangylang, bittersinaasappel, echte marjolein…

Onze tips om tot rust te komen

Hoe bestrijd je de zenuwspanning en vermoeidheid van de dagelijkse ‘ratrace’? Aromatherapie is een goede oplossing, en daarnaast geven we je graag nog enkele tips die je gemakkelijk kunt toepassen.

Eerst en vooral verdient je nachtrust meer aandacht! Nog even lezen of een rustig muziekje kunnen je bijvoorbeeld helpen om in slaap te vallen.

Rust betekent ook organisatie. Plan je dagen door prioriteit te geven aan écht belangrijke dingen. Zorg dat je voorbereid bent op onvoorziene situaties, die vaak een bron van stress zijn.

Gun jezelf op tijd een ontspannende pauze: relaxatie, een massage, een terrasje met vriendinnen, een boswandeling of fietstocht

Magnesium tegen stress

Er bestaan voedingssupplementen op basis van magnesium, dat bekendstaat om zijn heilzame invloed voor een evenwichtig zenuwstelsel. Stress en angst doen je magnesiumvoorraad krimpen. Een aanvullende kuur is dan ook altijd welkom!

Magnesium wordt meestal gecombineerd met vitamine B6, dat de opname vergemakkelijkt en bovendien helpt tegen stress.

 

Kom je er niet uit in de winkel? Vraag zeker hulp aan het team van Medi-Market.