Snel afvallen: is het mogelijk?

snel afvallen_mogelijk

Ben je tijdens de winter wat zwaarder geworden of wil je jouw extra kilo’s weer kwijt? Afvallen, dat kan, zonder je gespierde lichaamsbouw te verliezen!

Laten we eerlijk zijn: je kunt geen kilo’s en centimeters afslanken, zonder dat je het aantal dagelijkse calorieën vermindert. Daarom is het belangrijk een dieet te volgen dat de nodige voedingstoffen bevat en toch caloriearm genoeg is.

Pas wel op voor snelle oplossingen! Om duurzaam te vermageren en toch je figuur te behouden is een evenwichtige en gezonde voeding noodzakelijk.

Een dieet bevat ideaal gezien veel groenten, vis en mager vlees, niet te veel zetmeel… alles wat nodig is voor een lekkere maaltijd met veel vitaminen, mineralen en proteïnen maar weinig vetstoffen. Boosdoeners zijn grote porties (een kleiner bordje nemen!), taartjes, snoep, chips …

Snel afvallen dankzij een proteïnedieet

Wist je dat de proteïnen in je maaltijd bij het verteren energie verbruiken? Dat zorgt ervoor dat je vet verliest terwijl de spieren niet verslappen. Bovendien worden de proteïnen niet opgeslagen, maar weer afgevoerd.

Ons advies: een proteïnerijk dieet op basis van vlees, vis, eieren, zeevruchten, soja … Dat kan aangevuld zijn met groenten, vezels, vitaminen, mineralen en een beetje olie met essentiële vetzuren zoals olijfolie.

Zeven tips voor een geslaagd dieet

  1. Neem de tijd om rustig te eten.
  2. Sla geen maaltijden over om snacken te voorkomen.
  3. Opteer bij slaatjes en rauwkost voor sausjes op basis van yoghurt of citroen.
  4. Eet fruit, maar niet meer dan twee of drie porties per dag, want fruit bevat ook heel wat suiker.
  5. Drink veel water.
  6. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging.
  7. Maak gebruik van middelen die helpen om gifstoffen te elimineren, het hongergevoel tegen te gaan en plaatselijke vetrolletjes helpen verwijderen.

Proteïnedieet: wel opletten

Een dergelijk dieet kan voedingstekorten veroorzaken. Daarom is het aangeraden om de juiste proteïnebereidingen te kiezen, die naast kwalitatieve proteïnen ook vitaminen en mineralen bevatten. Opgepast: een proteïnedieet is in sommige gevallen niet aangewezen.

Vraag raad aan je huisarts of maak een afspraak met een Medi-Market diëtiste!