Afslanken? Onze diëtiste geeft advies

femme-mesure-tour-taille-perte-poids_afslanken

Nu de lente er is, wil iedereen graag afslanken. Maak dus van de gelegenheid gebruik om je figuur van voor de winter terug te krijgen. Onze diëtiste geeft een paar tips.

Het afslankingsprogramma voor de komende weken bestaat uit ontgifting of detox, drainage, verbranding en beweging. Daar gaan we!

1. Afslanken vraagt voorbereiding

Om je lichaam te helpen om de toxines af te voeren, begin je met een detoxkuur. Drink ‘s ochtends een groot glas warm water met citroensap of kies voor berkensap, een natuurlijk drainagemiddel zonder weerga. Er is een formule voor iedereen.

Hoe doe ik een detox?

2. Variatie & kleur

Vul je bord met kleur. Zo tover je een glimlach op je gezicht en is het makkelijker om vol te houden. Fruit en groenten zijn er dit seizoen in overvloed. Geef ze dus zeker een plaats op je bord.

Het ideale recept? 50 % groenten, 25 % zetmeelhoudende producten en 25 % vlees, vis, eieren of een vegetarisch alternatief.
Verwen jezelf met een gezond tussendoortje, zoals een stuk fruit, pure chocolade of een handjevol amandelen of noten. Zo hou je de moed erin!

Snel afvallen dankzij planten, kan dat?

3. Bewegen om meer te verbranden

Om komaf te maken met de opgestapelde vetten van de winter, moet je bewegen. Wandelen, dansen, fietsen of fitnessen … Alles is goed!

2 of 3 keer per week een stevige wandeling, joggen, zwemmen, aquagym, fietsen of aquabike… Zo doe je aan cardiotraining, gebruik je energiereserves en verbrand je vetten. Intervaltraining – korte intense inspanningen afgewisseld met rustperiodes – is ook een goed idee, want zo verbrand je zelfs vetten in rusttoestand!

Met welke sporten pak ik mijn buik en billen aan?

Heb je deskundig advies nodig om af te slanken?  Vraag raad aan onze diëtisten in de winkel!