7 planten om beter te studeren

plantes-mieux-etudier

Wist je dat veel planten kunnen helpen om beter te studeren? Naturopaat Kevin geeft tips en advies voor een geslaagde blokperiode.

Sommige planten zijn goed voor het geheugen, verhogen de concentratie of kunnen helpen om de examenstress onder controle te houden. Onze naturopaat Kevin geeft advies over 7 planten die kunnen helpen om beter te studeren.

  1. Ginkgo Biloba verhoogt de prestaties

Deze Japanse boom is rijk aan actieve bestanddelen en goed voor de microcirculatie, zuurstoftoevoer en bescherming van de neuronen. Dit natuurlijke hulpmiddel om beter te studeren is verkrijgbaar als voedingssupplement.

2. Bacopa bevordert het geheugen

Bacopa is een plant die het geheugen verbetert en angstgevoelens vermindert. Hij is in geconcentreerde vorm beschikbaar in supplementen om het studeervermogen op te krikken.

3. Groene thee stimuleert de hersenen

Groene thee vergroot de aandacht dankzij de theïne en theanine, maar werkt ook rustgevend.

4. Rozewortel bestrijdt stress

Een snelwerkende plant die prompt je energie en welzijn boost door de dopamine- en serotonineproductie te stimuleren. Vaarwel stress!

Studeren zonder stress … Hoe doe je dat?

5. Maca verhoogt de wilskracht

Deze plant ondersteunt de verschillende functies van het lichaam bij intellectuele inspanningen. Een ware bondgenoot voor meer wilskracht.

6. Siberische ginseng vermindert stress

Siberische ginseng is ook wel gekend onder de naam Eleutherococcus senticosus en zorgt voor een stabiel energieniveau. Bovendien zorgt de plant voor minder stress en een beter recuperatievermogen.

7. Ginseng bevordert het uithoudingsvermogen

Geef je vermoeide lichaam en geest snel opnieuw kracht.

 

Voor meer advies over planten om beter te studeren kan je terecht in onze winkel!