Op reis met het vliegtuig? 5 beauty tips

voyage en avion_astuces beauté_op reis met het vliegtuig

Hoe blijf je er optimaal uitzien op reis met het vliegtuig? Wij geven je 5 tips die werken!

Een trip tussen de wolken, dat betekent dus spijtig genoeg ook deshydratatie, elektriciteit in je haar, een opgeblazen maag, gezwollen enkels en een getrokken gelaat… Lees verder wat je kan doen op reis met het vliegtuig. Welcome on board!

1. Vermijd deshydratatie

Drink regelmatig gedurende de vlucht. Best drink je water (plat of bruisend), koffie, thee of soda, maar dus geen alcohol want dat heeft juist een omgekeerd en deshydraterend effect.

De airco, het verschil in temperatuur en al die tijd in een kleine ruimte zitten zijn allemaal niet bevorderend voor je huid. Verzorg daarom regelmatig en preventief je gelaat en je handen met een hydraterende crème. Laat fond de teint en poeder achterwege tijdens de vlucht, want ze drogen de huid nog verder uit.

2. Voorkom elektrisch geladen haren

Eén keer borstelen tijdens het opstijgen en je hebt het zitten…  Bind je haar daarom bij elkaar van bij de start van de vlucht (zeker als je lang haar hebt) en probeer dus er zo weinig mogelijk aan te komen.

Heb je een kort kapsel, gebruik dan wat gel om alles mooi op zijn plaats te houden en blijf er verder ook af…

3. Bye bye verstoorde spijsvertering!

Vlak voor de vlucht vermijd je best koolzuurhoudende dranken, ze zorgen voor een verstoorde spijsvertering en een opgeblazen gevoel. Gedurende de vlucht zijn bruisende dranken geen enkel probleem. Denk er ook aan regelmatig te bewegen.

4. Vermijd gezwollen olifanten-enkels

Je kan er wel degelijk iets aan doen: bewegen! Zorg ervoor dat je bloedcirculatie regelmatig geactiveerd wordt door kleine draaibewegingen met je voeten, eerst in de ene richting, daarna de andere. Probeer misschien eens of je het alfabet in de lucht kan schrijven met je voeten 😉

Er bestaat ook een gel die je gedurende de vlucht kan aanbrengen, compressiesokken of steunkousen, die aangewezen zijn bij langere vluchten.  En om te vermijden dat de bloedcirculatie ergens afgekneld wordt reis je best in comfortabele, loszittende kledij.

5. Blijf fris!

Voorzie een kleine kit voor op het vliegtuig: een tandenborstel, hydraterende crème voor het gelaat en de handen, een verstuiver met thermaal water, deodorant doekjes en een minimum aan maquillageproducten.

En de volgende stop is… vakantie!